Altijd bloemen in huis

Ik ben dol op bloemen, wie niet?! Het liefst heb ik altijd een bos bloemen in huis staan, op de salontafel en eetkamertafel. En als een bos bijna uitgebloeid is, zet ik de overige bloemen in kleine vaasjes op de kast. Zo heb ik het langst plezier van mijn boeket.

De grote bloementrend van dit moment zijn speelse en luchtige boeketten, met bloemen in diverse kleuren. Ik vind het prachtig. Want met zo’n luchtige styling ligt de nadruk op de bloem en steel. Dit kan je doen door overtollig blad weg te halen. Maar laat er wel een paar zitten vlak onder de bloem voor een speels effect. Bloemen horen natuurlijk in een vaas, en ook daarvan heb ik een aantal favorieten op dit moment. De mooiste vind ik toch de smalle, klassieke vaas met smalle hals. Hierin komen luchtige boeketten nog beter tot hun recht.


Naast bloemen heb ik ook veel planten in huis, van de Pilea tot de Aloë Vera. Zelf heb ik geen groene vingers, maar mijn vriend gelukkig wel. Ik vergeet mijn planten namelijk regelmatig water te geven. Recent hebben we onze tuin opgeknapt en heb ik ook een aantal verse kruiden in potjes opgehangen in onze veranda. Zo hebben we altijd verse kruiden voor onze pasta’s en andere gerechtjes.

Voor verjaardagen en bijzondere momenten geef ik familie en vrienden ook graag bloemen cadeau. Mijn moeder heb ik laatst zelfs een cursus bloemschikken cadeau gedaan. En dat was echt super leuk. We hebben er veel geleerd. Zoals iedere 3 dagen het water in de vaas verversen, de vaas goed schoonmaken met een drupje chloor en zorgen dat de bloemen niet in direct zonlicht staan in huis. Op deze manier hou je je boeket minimaal een week mooi.

Ik haal mijn bloemen regelmatig op donderdag op de weekmarkt. Maar soms als ik daar geen tijd voor heb bestel ik mijn bloemen online. Super makkelijk en snel thuisbezorgd. Een van de online shops waar ik weleens mijn bloemen bestel is Boeketcadeau. Naast de gewone boeketten en veldboeketten, zijn zij ook gespecialiseerd in rouwboeketten en geboorte boeketten. Ze hebben een ruime keus in bloemen en kleuren.

Is er iemand overleden en wil je de nabestaanden laten weten dat je aan ze denkt? Kies dan bijvoorbeeld voor het rouwboeket wit of rouwboeket roze. Deze zijn zorgvuldig samengesteld met bloemen van het seizoen.


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM