Mijn wekelijkse work-out routine

Bijna een jaar geleden heb ik een abonnement afgesloten bij de sportschool. En in het begin ging ik trouw 3 keer per week. Deze winter is de frequentie behoorlijk afgenomen - als in helemaal niet. Tijd om het sporten weer op te pakken! Mijn doel voor de komende tijd is om in ieder geval 2/3 keer per week te gaan. Dit om meer conditie op te bouwen en om mijn spieren wat sterker te maken. Ik heb inmiddels de fijne sport-flow weer te pakken en daarom wil ik hem graag met jullie delen.

Maandagavond ga ik naar Bodybalance: een combinatie van yoga, tai chi en pilates. Met de lessen bouw je kracht op en verbeter je je lenigheid. Een win-win dus. De instructrice geeft voor oefeningen vaak twee opties: een beginners en gevorderden variant. Zo is het voor iedereen goed bij te houden. De huidige release is echt heel leuk om te doen. En ik vind het fijn om na een drukke werkdag lekker te sporten en even te ontspannen.

Woensdagavond ga ik naar Bodypump van Les Mills: hierbij train je een uur lang met gewichten (voornamelijk de barbell) je gehele lichaam. Ik ben nu een paar weken met de lessen bezig en het is echt hard werken. Na een paar keer merk ik al dat ik gewicht toe kan voegen aan de bar en dat geeft een erg motiverend gevoel. In het begin dacht ik altijd dat die groepslessen maar suf waren, maar het is echt leuk!


En vaak ga ik op zaterdag- of zondagochtend nog een keer naar Bodybalance of Bodyypump. Ligt er maar net aan wat ik gepland heb voor het weekend. Als ik een feestje heb op zaterdagavond heb ik geen motivatie om de volgende ochtend weer vroeg in de sportschool te staan. Maar dat is het fijne aan de groepslessen: je kan variëren en gaan wanneer het uitkomt. Want je hoeft je niet aan te melden.

Op de dagen dat ik niet in de sportschool train wil ik graag alsnog iets van een work-out doen, in ieder geval ervoor zorgen dat ik iedere dag beweging krijg. Niet altijd even heftig natuurlijk, omdat mijn lichaam ook rust nodig heeft. Ik ga dan bijvoorbeeld een uurtje wandelen met onze hond of een work-out van Youtube doen.

Meer lezen over sporten en Zeeland? Bekijk dan mijn andere blog: Zews.nl

CONVERSATION

1 reacties:

INSTAGRAM