Heerlijk ontspannen in de sauna

Nu de zomer steeds dichterbij komt, heb ik besloten weer wat bewuster te gaan eten en regelmatiger te gaan sporten. Zo probeer ik zo min mogelijk kunstmatige suikers te eten en zoveel mogelijk groente en fruit. En om te ontspannen en de gifstoffen uit mijn lichaam te halen, ga ik regelmatig naar de sauna.

Na het sporten vind ik het heerlijk om even de infraroodsauna in te gaan. Infrarood is een vorm van warmtestraling die dieper door de huid dringt dan normale saunawarmte. Het zorgt bij mij voor vermindering van spierpijn. Dat komt doordat je spieren goed doorbloed raken van de warmte en daardoor extra zuurstof krijgen. Hierdoor ontspan je meer. Nog een fijn pluspunt van een infraroodsauna is dat je afvalstoffen verliest. Dit komt enerzijds doordat je bloedcirculatie verbetert, wat ervoor zorgt dat giftige stoffen naar je lever vervoerd worden. En anderzijds verlaten de gifstoffen je lichaam via je huid, door het zweten. Aanrader dus zo’n infraroodsauna.

Op een vrije dag ga ik regelmatig met vriendinnen of mijn vriend een dagje naar de sauna. Heerlijk zo’n dagje voor jezelf en heerlijk ontspannen. Het voelt eigenlijk als een soort mini-vakantie naar de zon. Er zijn verschillende spa’s in Nederland, dus er is er altijd wel eentje bij je in de buurt. Het is ook een leuke slecht-weer optie, want vrijwel alles is overdekt. Als communicatieadviseur en blogger ben ik tijdens mijn werk en in mijn vrije tijd veel bezig met de online wereld en social media. Een dagje sauna is voor mij echt het moment om even mijn telefoon in het kluisje te stoppen en te ontspannen. Even helemaal weg van de buitenwereld. Heerlijk!

Daarnaast is regelmatig naar de sauna gaan goed voor je lichaam. Doordat je afvalstoffen uitzweet, kan je lichaam ontgiften. Daarnaast verhoogt het je weerstand, gaat het infecties tegen en helpt het ook tegen huidproblemen. Blijf wel voldoende drinken om je vochtbalans op pijl te houden (dat vergeet ik nog wel eens). Want als je dat niet doet kan je duizelig worden of hoofdpijn krijgen.


Ik zou zelf ook graag een spa of buitensauna in onze achtertuin willen hebben. Heerlijk om na een dagje werken even tot rust te komen daarin. We hebben gelukkig een vrij grote tuin, dus wie weet komt die er nog wel eens. Ik zie het in ieder geval al helemaal voor me, zo'n prachtige houten spa of houten buitensauna.

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Hi Tara,

    Wist je dat er al hele betaalbare opblaasbare jacuzzi's in de omloop zijn? Intex en Bestway zijn hele goede merken. Er zijn zelfs jacuzzi's met bubbels en jets. Hierdoor kan je eerst kijken of je wel genoeg gebruik maakt van een hardcover (vaste) jacuzzi!

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM