De Lady-Comp

Ik hoor jullie denken: 'wat is een Lady-Comp?' of misschien hebben jullie er juist al over gehoord of gelezen. Het is namelijk een natuurlijke vorm van anticonceptie. Een mooi alternatief als je klaar bent met de pil of andere hormonale anticonceptie. Of juist omdat je meer inzicht wilt krijgen in je cyclus.

De Lady-Comp is een computer die je cyclus meet door middel van je lichaamstemperatuur. Iedere ochtend direct na het wakker worden meet je ongeveer een minuut je temperatuur in je mond, met de thermometer die aan de Lady-Comp zit. Hiermee krijg je inzicht in hoe je cyclus eruit ziet, dus wanneer je ovuleert en wanneer je menstruatie verwacht wordt. En dus ook welke dagen je vruchtbaar bent en welke niet. Na de meting krijg je een betrouwbare prognose voor de komende 24 uur te zien.

icon-groen   groen betekent onvruchtbaar
icon-rood   rood betekent vruchtbaar
icon-geel   geel is de leerfase, wanneer het apparaat je nog moet leren kennen

Mocht je net gestopt zijn met de pil. Dan duurt de leerfase van de Lady-Comp wat langer. Dit omdat je natuurlijke cyclus eerst weer op gang moet komen.


De Lady-Comp wordt geleverd met een uitgebreide handleiding, verschillende informatieboekjes en een mooi leren tasje om het apparaatje in te bewaren. De Lady-Comp werkt op batterijen, dus ik heb er ook een oplader bij besteld. Verder werd ik ook nog verrast met een pak heerlijke biologische speltstroopwafels. Wat helemaal past bij het zo natuurlijk mogelijk leven.

Ik ontving de Lady-Comp afgelopen week en ga het de komende maanden uitproberen. Binnenkort volgt een artikel met de eerste gebruikservaring. En na een aantal maanden een follow-up artikel.

Wil je alvast meer lezen over de Lady-Comp? Bekijk dan eens de website van Lady-Comp Nederland.

Tot 30 januari is er nog een leuke actie op de facebookpagina van Lady-Comp. Je maakt daar namelijk kans op een gratis Lady-Comp (of het aankoopbedrag terug). Je hoeft alleen maar de pagina en het bericht te liken en het bericht te delen (en natuurlijk even te vertellen waarom je de Lady-Comp graag wilt winnen óf waarom je er een hebt gekocht). Maandag de 30e wordt de winnaar bekend gemaakt.

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM