Wat ik doe als Online Marketeer bij een internetbureau

Online marketeer bij een internetbureau


Al van jongs af aan ben ik dol op schrijven. En dat is de reden waarom ik heb gekozen voor de opleiding hbo Communicatie. Momenteel werk ik als online marketeer bij een internetbureau. En ik vertel jullie hier graag meer over!

Mijn studie hbo Communicatie
Tijdens mijn studie hbo Communicatie heb ik stage gelopen bij een gemeente en een zorginstelling. Bij beide bedrijven heb ik veel ervaring op mogen doen op het gebied van (interne) communicatie, content creatie, social media, evenementenorganisatie en marketing. Hier ontdekte ik dat ik me echt op mijn plek voel als ik bezig ben met schrijven, social media en marketing. Toen ik eenmaal afgestudeerd was, was het helaas nog recessie. En was een baan vinden in de communicatie behoorlijk pittig. Zeker hier in Zeeland. Daarom solliciteerde ik op een hele andere functie, namelijk medewerker debiteurenbeheer bij CZ. Een baan waar ik veel mensenkennis heb opgedaan en met hele fijne collega's heb samengewerkt.

De zoektocht naar een 'echte baan' 
Na een jaar bij CZ gewerkt te hebben merkte ik dat de banenmarkt weer op gang begon te komen. En ik zag een aantal leuke vacatures op communicatiegebied. Ik solliciteerde en werd aangenomen als communicatiemedewerker bij een architectenbureau. Een leuke functie waar ik super blij mee was. Maar ik ontdekte daar ook dat ik het schrijven miste. Ik hield me natuurlijk wel bezig met de website en social media. Maar ook veel met het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden en evenementenorganisatie. Toen ik na een halfjaar een vacature voorbij zag komen voor de functie van Online marketeer, met de focus op content creatie, twijfelde ik geen moment. Ik schreef een originele sollicitatiebrief en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na een leuk gesprek en een proefopdracht, ben ik aangenomen.

Mijn huidige baan als online marketeer
Als online marketeer ben ik verantwoordelijk voor het uitwerken en uitvoeren van de content strategie voor en met verschillende klanten van ons. Dit kan zijn in de vorm van website content, nieuwsbrieven en social media. Naast het werkelijk schrijven van de teksten maak ik de landingspagina’s en e-mails op zodat ze niet alleen inhoudelijk goed zijn, maar er ook goed uitzien. Daarnaast ondersteun ik mijn collega's in overige online marketing werkzaamheden waar nodig.
Het geeft echt een kick als we een nieuwe website hebben gelanceerd, waar goede seo teksten op staan. Waardoor de website sneller gevonden word op Google en meer bezocht wordt.


Op kantoor
Grappig feitje, ik ben de enige vrouw op kantoor. Dat is soms even wennen, maar eigenlijk ook wel heel gezellig. En ik kijk ook nergens meer van op; mannenpraat, vulgaire grapjes, gewelddadige filmpjes e.d. Ik ben het inmiddels gewend. Nu ga je vast denken dat het een mancave hier is op kantoor, maar dat valt mee hoor. Mijn tips: zorg ervoor dat je bier lust (op de VRIJMIBO) & voel je niet beledigd door de typische mannen-zijn-beter grappen ;)

Hoe mijn dag eruit ziet
Als ik s'ochtends op kantoor kom zet ik eerst een kopje thee of koffie en lees mijn nieuwe mailtjes. Dan begin ik met een planning te maken voor die dag. Ik bekijk welke projecten prioriteit hebben en welke campagnes en websites er die week live gaan. Ik bekijk wat er in onze contentplanningen staat en of ik daar al genoeg input voor heb en de juiste foto's. Daarna ga ik aan de slag met mijn to-do list. Ik schrijf teksten voor websites, post berichten op social media, schrijf nieuwsbrieven, maak foto's en heb vergaderingen met klanten e.d. De tijd vliegt altijd. Afgelopen drie dagen hebben we op de Contacta gestaan, een netwerkbeurs in Zeeland. Heel erg leuk om dat mee te maken.

Hoe ik mijn toekomst zie
Ik heb het momenteel enorm naar mijn zin als online marketeer en ik hoop iedere dag fluitend naar mijn werk te blijven gaan. Ik ben heel dankbaar dat een baan heb waar ik zo blij mee ben en collega's waar ik enorm veel van kan leren. Ik wil de komende tijd nog veel meer (bij)leren over mijn vakgebied. Mijn doel is echt om een specialist te worden op het gebied van online marketing en content creatie. Ik wil graag een masterclass volgen of een cursus, om zo nog meer te leren over contentstrategieën, social influence, contentmarketing, metrics en analyse en branded content. Daarnaast willen mijn collega's en ik ervoor zorgen dat we het beste en meest bekende internetbureau van Zeeland (en daarbuiten worden). Dus daar gaan we de komende jaren hard mee aan de slag!BewarenBewarenBewarenBewaren

CONVERSATION

3 reacties:

  1. Super leuke tekst en heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah wat fijn dat je een baan hebt die zo bevalt! Lijkt mij eigenlijk ook wel gezellig om enige vrouw te zijn, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt super leuk! Ik heb toevallig ook een communicatie opleiding gedaan (ben een half jaar geleden afgestudeerd) alleen op wo niveau dus helaas nooit stage gelopen. Ik ga december bij mijn nieuwe baan beginnen en hopen dat t wat is haha :) Xx

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM