Eet jezelf mooi, slank en gelukkig


Eén van mijn favoriete hobby's is lezen. En dan met name chicklits en boeken over gezondheid en voeding. Sinds kort recenseer ik boeken voor de website: www.thesword.nl. Mijn eerste recensie is over het boek 'Eet jezelf mooi, slank en gelukkig'. Echt een geweldig boek, waar ik veel kennis en tips uitgehaald heb. Lees verder!
Het boek heb ik vorig jaar een keertje bij de bieb geleend. Doorgelezen en een aantal tips onthouden. Toch is het boek in mijn hoofd blijven zitten. En ik ben echt heel blij dat ik nu een recensie-exemplaar heb ontvangen. Nu kan ik er altijd in teruglezen! Het boek staat vol handige tips over voeding.Een aantal tips uit het boek zijn: 
- 'S ochtends een rondje joggen (ong. 20 min) om je metabolisme op gang te brengen. De buitenlucht (en licht) zorgt ervoor dat je gelijk wakker wordt en dat de hoeveelheid Seratine (gelukshormoon) toeneemt in je lichaam.
- Groene thee drinken i.p.v zwarte thee.
- Minimaal 8 glazen water drinken per dag. (oke natuurlijk wist ik dat ik genoeg moest drinken, maar dit boek heeft me er wel van overtuigd hoe belangrijk water wel niet is)
- Zes keer per dag eten (Vroeger at ik 2 keer per dag, namelijk lunch en avondeten. Nu ben ik me er van bewust dat ontbijt echt heel erg belangrijk is. Maar ook de gezonde snacks tussen de 3 hoofdmaaltijden.)
- Per se alcohol drinken? Denk na over wat je drinkt. Zo is een glas rode wijn 90 kcal en een Pina Colada 342 kcal.

Veel tips uit het boek heb ik ook toegepast in mijn eigen leven. Zo ontbijt ik nu elke ochtend met yoghurt, cruesli (zonder suiker), stukjes amandel, chiazaad (aanrader!) en vers fruit.
Ik merk echt verschil nadat ik tips uit het boek zelf heb toegepast. Zo was ik vroeger altijd een aantal maanden verkouden in de winter. En nu heb ik er vrijwel nooit meer last van.

Daarnaast heb ik ook veel geleerd over ons verteringssysteem. Dat je beter sommige combinaties niet kan eten. Zo at ik eerst altijd een schaaltje yoghurt na mijn warme maaltijd. Waardoor ik toch vaak, ongemerkt, buikpijn kreeg van het eten. Nu ik dat niet meer doe gaat het veel beter.

Kijk natuurlijk staan er veel dingen in het boek die iedereen al weet. Maar er staan ook veel handige tips in over wat je nog niet wist.

Lees mijn volledige recensie op de website van The Sword!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM