Zakelijke kledingtips voor vrouwen

Inmiddels werk ik ruim een jaar bij de Provincie Zeeland. Bij ons op het werk is er geen dresscode. De ene collega gaat casual gekleed en de ander zakelijk en strak in pak. Toen ik hier net begon met werken vond ik dat best lastig. Want wat moet ik nu precies aan naar mijn werk? Als shopaholic hield deze vraag me behoorlijk bezig.

Inmiddels heb ik mijn weg gevonden en is mijn kledingstijl op het werk casual chique. Mijn ripped jeans blijft in de kast hangen, net als mijn teenslippers, mesh-shirtjes en korte(re) jurkjes. Mijn go to look is een mooie blouse met pantalon of een donkere denim met een shirtje en blazer. Mocht het echt koud zijn buiten, dan wissel ik mijn blouse in voor een nette trui.

Ik werk bij een organisatie waarvan ik denk dat ik er representatief uit moet zien. Ik ontmoet verschillende collega's en externen. En door een nette kledingstijl benadruk ik ook dat ik mijn werk én mezelf serieus neem.

Ben je nog student en heb je nog geen baan? Ook dan is het belangrijk om je (zakelijke) kledingstijl serieus te nemen. Misschien heb je binnenkort wel een sollicitatiegesprek of moet je een presentatie geven. Dan wil je er natuurlijk netjes en opperbest uitzien.

Hierbij een aantal voorbeelden van goede, niet al te dure zakelijke kleding:

Het blauwe broekpak vind ik echt heel tof, zeker met een mooie witte blouse van Esprit en een paar leuke sneakers erbij. Of een effen jurkje van Esprit met een paar mooie suède enkellaarsjes. 

Als laatste nog een paar tips om je look af te maken:
- Zorg dat je pantalon en blouse netjes gestreken zijn. En haal eventuele pluisjes weg met een kledingborstel.
- Kies voor een rok die net op je knie komt. Een kokerrokje is bijvoorbeeld perfect en heel elegant.
- Pas op met printjes. Krijtstreep staat netjes, maar figuurtjes leiden af en zien er soms kinderachtig uit.
- Kies voor een tijdloos pak , dat je met vele verschillende shirtjes kunt dragen. Kleuren als crème, donkerblauw of zwart zijn ideaal.

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM