Nieuwe inrichting op onze zolder

Van onze zolder willen we graag een logeerkamer maken. Dus goede zonsverduistering is geen overbodige luxe. Helaas is het zolderraam schuin en lastig bereikbaar, dus een handbediend rolgordijn is geen optie. Tevens is ons zolderraam van enkel glas, dus een rolgordijn dat de warmte een beetje binnen kan houden zou extra fijn zijn. Ik ging online op zoek naar de mogelijkheden, en kwam zo uit bij verduisterende plisségordijnen van Velux. Deze zijn elektrisch en op zonne-energie beschikbaar. Ideaal! Lees je mee?

Twee jaar geleden hebben we ons eigen huis gekocht en beetje bij beetje verbouwen we het. Nu zijn we inmiddels bij de zolder aanbeland. We hebben een mooie laminaatvloer gelegd, de muren geschilderd en een logeerbed neergezet. Alleen het hoge dakraam is nog een twijfelpuntje. Deze is verouderd en zorgt voor veel licht op zolder. Dat licht is fijn overdag, maar niet als je lekker wilt slapen s ’nachts. Ik ging op zoek naar verduisterende zonwering die niet met de hand bediend hoeft te worden, want doordat het raam hoog zit kan je er niet goed bij. Al googelend kwam ik bij Velux terecht. Zij bieden hier de ideale oplossing voor; verduisterende plisségordijnen die op afstand te bedienen zijn óf zelfs volledig automatisch te programmeren zijn. Ze verkopen ook een variant op zonne-energie, dat maakt je woning nog energie-efficiënter en het is goed voor de energierekening. Een win-win situatie dus.


Op zolder hebben we gekozen voor de kleuren wit en lichtgrijs. Ik vind het fijn om een plisségordijn te kiezen die qua kleur hier mooi bij past. (Oké het is op zolder en niet heel veel mensen gaan het zien, maar ik vind een eenheid in huis belangrijk). De verduisteringsgordijnen zijn in 12 kleuren beschikbaar, dus we hadden keus genoeg.

Het plisségordijn zorgt ook voor isolatie van het raam, dat scheelt weer een beetje in onze stookkosten. Want voor mijn gevoel vliegt de warmte ons huis uit via het zolderraam van enkel glas. En in de zomer werkt dit juist weer andersom, want onze zolder wordt erg warm. Nu kunnen we de warmte met behulp van het plisségordijn goed reguleren. We’re happy :)

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM