Te jong voor een elektrische fiets?

Regelmatig word ik vreemd aangekeken of krijg ik een opmerking naar mijn hoofd als ik iemand voorbij fiets. Niet omdat ik hardop zing of een rare jas aan heb ofzo. Ik heb namelijk sinds een aantal weken een elektrische fiets.. En dat vinden (met name onze oudere medemensen) vreemd voor "zo'n jong ding". Oké ik moet eerlijk bekennen: ik heb daarmee een snelheid van 25 km/u. Ik scheur dus letterlijk ouderen op elektrische fietsen voorbij. Maar zo ben ik lekker snel op mijn werk & lekker snel weer thuis. Daarnaast heeft het voor mij nog veel meer voordelen, die ik je graag vertel! Lees je mee?

Tot voor kort was een elektrische fiets vooral populair bij 60 plussers. Maar inmiddels is de e-bike ook geliefd bij jongeren. Zelf pakte ik altijd de auto naar het werk, want dat is makkelijk en snel. Totdat ik laatst voor een vergadering naar een andere locatie moest met een e-bike. Heerlijk vond ik het - flink de wind tegen hebben - en toch snel vooruit komen. Ik was verkocht..
Na goed inlezen en verschillende proefritjes bij de fietsenwinkel kwam ik uit bij de Gazelle Miss Grace. Een super fijne transportfiets die er bovendien heel tof uitziet. Ik gebruik hem echt voor alles; woon-werkverkeer, naar vriendinnen, avondje stappen, boodschappen e.d. Het heeft ook zoveel voordelen:

Overal gratis parkeren
Ik werk middenin de binnenstad van Middelburg en kan mijn auto niet dichtbij parkeren. Meestal zette ik mijn auto op een groot parkeerterrein buiten de stad en liep dan naar mijn werk. Voor ruim € 10,- per dag kan ik mijn auto voor de deur parkeren, maar dat vind ik geldverspilling. Lekker op de fiets is dus een uitkomst. Daarnaast hebben we een fietsenstalling op werk, waardoor mijn fiets veilig en droog staat.

Geen benzinekosten
Niet meer met de auto overal naartoe scheelt eventuele parkeerkosten én benzinekosten. Ik was toch als snel zo'n €60 tot €70 per maand kwijt aan benzine.  En dat kan ik nu fijn uitgeven aan leuke dingen, zoals lekker uit eten gaan :)


Lekker buiten
Lekker weer en een auto zonder airco leverde me toch altijd weer wat irritatie op. Want raampje dicht zorgde voor een mini-sauna, terwijl raampje open zorgde voor klapperende trommelvliezen. Nu ik lekker op de fiets naar mijn werk ga geniet ik echt van het zonnetje op mijn gezicht. Lekker vitamine D opdoen en genieten van het buiten zijn. 'S ochtends vroeg op de heenweg kan ik even wakker worden en maak ik in mijn hoofd een to-do lijstje voor die dag. Terwijl ik op de terugweg even mijn hoofd leegmaak en werk van me afzet.

Altijd windje mee
Ik nam voorheen niet altijd de auto naar werk, als het zonnetje scheen ging ik lekker op de fiets. Wel deed ik dan even een ander shirtje aan als ik op werk aankwam, wel zo fris ;) Met een e-bike heb ik daar geen last van, ik heb namelijk altijd windje mee.

Beweging
Door mijn kantoorbaan breng ik dagelijks zo'n 8 uur achter mijn computer door. Omdat ik daarnaast voldoende bewegen belangrijk vind, ga ik 2-3 keer per week naar de sportschool. Op de fiets naar het werk levert me dagelijks nog zo'n 30 minuten extra beweging op. Omdat het een elektrische fiets is zie ik het trouwens niet als fietsen, maar meer als rustig wandelen ;)


Klein nadeeltje: 
Ik heb een accu gekozen met een actieradius van 55 km (de basic-editie). Heen en weer naar werk is meer dan een halve accu, waardoor ik dagelijks mijn fiets even moet opladen. Helaas vergeet ik dat nog wel eens. Zo was het laatst keihard aan het regenen - en stond ik moed te verzamelen om op de fiets te stappen naar werk. Eenmaal onderweg zag ik iets knipperen vanuit mijn ooghoek op mijn schermpje. Ik keek.. en - ah nee - accu vergeten op te laden! Reminder voor mezelf dus: altijd opladen! Want een elektrische fiets met lege accu trapt zwaarder dan een normale fiets.

Het grappige is; sinds ik een aantal weken terug mijn nieuwe fiets kocht, hebben mijn vader en schoonouders ook een elektrische fiets gekocht. Blijkbaar was ik zo enthousiast dat ik ze overtuigd heb. En als zo'n - jong ding - als ik zelfs een elektrische fiets heeft... ;)Foto's: gazelle.nl

CONVERSATION

7 reacties:

 1. Heerlijk toch zo'n fiets! Ik vind het helemaal niet alleen iets voor ouderen. De voordelen heb je heel duidelijk gemaakt.
  Hihi je trommelvliezen... Mss is twee open zetten een idee? Dan heb ik er geen last van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! En ik ben inderdaad ook super happy met mijn nieuwe fiets :)

   Verwijderen
 2. Ik heb de gazelle miss grace opgezocht en een mooie fiets heb je uitgekozen. Ben je voor de witte of de zwarte gegaan? Ze schelen behoorlijk qua levertijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik ben zelf voor de zwarte gegaan, mede door de snelle levertijd

   Verwijderen
 3. Leuk artikel! Vooral dat stukje over geen airco in de auto is herkenbaar hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb ook een elektrische fiets en dat was altijd zo fijn naar school! (23 km heen en weer terug). helemaal niet perse voor ouderen vind ik het ook. gewoon heel chill :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk artikel, Tara
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM