Inspiratie: zolderverbouwing

Begin vorig jaar hebben we ons huis gekocht. En we zijn de afgelopen periode druk geweest met verbouwen en alles naar ons zin maken. Het laatste project - waar we nog niet aan toegekomen zijn - is onze zolder. Hier hebben we al wel een mooie laminaatvloer gelegd, maar verder is deze nog steeds in originele staat. De zolder is momenteel een mix tussen een fitnessruimte, opslagruimte en wasruimte. Niet praktisch en dat zien we graag anders. Op Pinterest ben ik op zoek gegaan naar zolder-inspiratie. En ik kwam een aantal mooie ideeën tegen die ik graag met jullie wil delen.


We zijn eigenlijk op zoek naar een aantal mooie oplossingen om de zolder qua stijl aan te laten sluiten bij de rest van ons huis. Zo mag onze wasruimte wel wat georganiseerder en willen we de zolder ook gaan gebruiken als logeerkamer. Daarnaast is onze zolder een vrije donkere ruimte met maar één klein dakraam. Dus meer licht in de ruimte brengen staat hoog op ons lijstje.

Nu heb ik me verdiept in een aantal oplossingen om meer licht te krijgen op zolder, zoals het plaatsen van een dakkapel en/of nieuwe dakramen. Omdat een dakkapel vrij prijzig is, willen we ons focussen op een nieuw en groter dakraam. Eventueel zelfs twee als dat zou passen. Op Pinterest zag ik onderstaande dakramen van Velux. Prachtige grote dakramen die gedeeltelijk of volledig open kunnen. Super handig en fijn als bijvoorbeeld de was te luchten hangt op zolder. Omdat we de zolder ook als logeerkamer willen gaan gebruiken zijn er verduisterende gordijnen nodig. Mijn voorkeur gaat uit naar de verduisterende plisségordijnen van Velux, die mooi passen bij de dakramen. Als extra pluspunt hebben ze een isolerende kracht van een aluminium coating. Deze speciale laag houdt de warmte tijdens de winter binnen en verbetert het binnencomfort en de kamertemperatuur. Een fijne manier om onze zolder meer energie-efficiënt te maken.

Wat we nog meer overwegen is het plaatsen van een tussenwand op zolder. Het is nu namelijk één grote open ruimte, wat niet altijd even praktisch is. Daarnaast is het warm krijgen van de zolder erg lastig hierdoor. Ook hiervoor zag ik inspiratie op Pinterest, met een handige schuifdeur in de wand.We hebben samen alle inspiratie bekeken en hebben een kort actiepuntenlijstje gemaakt. Zo willen we graag alles mooi wit schilderen en de oude balken in een mooie beits zetten. Daarnaast één of twee mooie grote dakramen plaatsen met verduisterende raamdecoratie. Verder willen we een scheidingswand plaatsen om de opbergruimte/wasruimte te scheiden van de logeerruimte. En een aantal mooie planten voor extra zuurstof. Een handige ombouw/kast voor de wasmachine zou ook praktisch zijn. Waar dan alle wasmiddelen e.d. die we gebruiken in kunnen staan.  

Q: Hebben jullie nog tips voor een mooie zolder? 

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Die grote ramen zijn prachtig! Je hebt echt heel mooie inspiratiebeelden uitgezocht, ik ben enorm benieuwd naar het resultaat!

    www.girlalmighty.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wat je noemt een mooie heldere ruimte. We hebben zelf ook voor deze uitdaging gestaan, maar hebben niet gekozen voor schuine ramen. Een grote dakkapel bood bij ons uitkomst en de ruimte is enorm toegenomen. We hebben hierdoor een voorportaal kunnen realiseren. Als raamdecoratie hebben we witte verduisterende duo rolgordijnen op maat laten maken die goed de zon en het licht tegen houden. Het voordeel van wit is dan weer dat het weinig warmte opneemt en het in de zomer binnen niet zo warm wordt. Het veel gebruiken van wit zoals jullie gedaan hebben vindt ik geweldig.&nbsp

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM