Wooninspiratie opdoen bij TMC

Het is vandaag alweer meer dan een jaar geleden dat we de sleutel kregen van ons koophuis. En wat wonen we er fijn! Een aantal weken terug hebben we besloten om onze woonkamer uit te bouwen. We leveren dan een stukje van onze tuin in, maar krijgen er wel 16 m2 aan woonruimte bij. Begin februari gaat de aannemer beginnen, dus we zijn super benieuwd.

Omdat we er extra ruimte bij krijgen, gaan we een aantal dingen veranderen aan de woonkamer. Zo hebben we straks plek voor twee kasten en een grotere eettafel. Ik ben al een tijdje inspiratie aan het opdoen op Pinterest en Instagram. En kwam zo bij TMC Woonwinkels in Zeeland uit. Zij hebben sinds kort een Restyle magazine (vergelijkbaar met het VT Wonen magazine) en ik besloot deze (gratis!) online te bestellen. Deze kan je ook hier online aanvragen als je benieuwd bent. Het magazine geeft allerlei leuke woonideeën en een kijkje bij mensen thuis. Dat laatste vind ik altijd het leukste. Ik ben namelijk nieuwsgierig hoe andere mensen hun huis inrichten in een bepaalde stijl en hoe ze hun huis warm en gezellig maken.Wat ik ook lastig vind is het totaalplaatje voor me zien. We hebben namelijk nog een aantal meubels uit ons oude huis, maar ook een aantal nieuwe. En dit mooi combineren vind ik vaak lastig. Want nemen we wel of geen kleed? Voor welke zonwering gaan we? En hoe staat onze hoekbank het beste? Met deze vragen kon ik gelukkig ook bij TMC terecht. Ze hebben namelijk een aantal interieuradviseurs in dienst. Dus twijfel je tussen een aantal woonstijlen of kom je er samen niet uit? Of wil je weten hoe je je inrichting het beste kunt neerzetten? Maak dan eens een afspraak met de adviseurs. Het eerste uur is gratis en de afspraak kan bij TMC of bij jou thuis. Super handig dus!

Om inspiratie op te doen heeft TMC een Moodboard-app ontwikkeld. Hierin staan 5 woonstijlen beschreven met verschillende sfeerfoto's. Zo kan je alvast kijken welke stijl je het meeste aanspreekt. Of naar welke combinatie van stijlen of elementen je voorkeur uitgaat. Ook kan je hier voor iedere kamer een moodboard maken, om zo al je ideeën te verzamelen. Dit is ook handig voor de interieuradviseurs, want hoe beter ze je stijl en persoonlijke voorkeur leren kennen, hoe beter het uiteindelijke woonadvies is. En naast de moodboards, is het ook handig om de maten van je huis mee te nemen, de ligging te bepalen (qua zonlicht e.d.) en het type verwarming dat je gebruikt of wilt gaan gebruiken. 

Wooninspiratie opdoen kan natuurlijk ook in de woonwinkels van TMC. Ze hebben namelijk een uitgebreide collectie meubels, lampen, vloeren, karpetten en wanddecoraties. De meubels staan grotendeels in huiskamers opgesteld, waardoor je kunt zien hoe de meubels bij elkaar passen. Er is voor elke stijl wel wat wils, van landelijk tot trendy en van klassiek tot modern.Persoonlijk spreekt het merk XOOON mij het meeste aan. Dit is een moderne, opvallende collectie meubels voor in de woonkamer, die passen bij de woontrends van nu. De collectie is opgebouwd uit eigen designs en duurzame materialen. Pure houtsoorten in combinatie met RVS, duurzame stoffen en kwaliteitsleer. De collectie van XOOON is ook online te bekijken en te bestellen, super handig!Door alle leuke wooninspiratie en adviezen hebben we nu een beter beeld gekregen van hoe we onze woonkamer (en straks onze uitbouw) in gaan richten. Ook hebben we besloten om een grotere eettafel aan te schaffen. Momenteel hebben we niet zoveel plaats voor een eettafel, dus hebben we een kleine tafel voor vier personen. Omdat we door de uitbouw extra ruimte erbij krijgen, hebben we besloten een nieuwe 6 persoonstafel te bestellen. We neigen naar de houten tafel met stalen frame van Henders & Hazel (zoals je hierboven op de foto ziet). Maar door alle opties qua onderstellen en bovenbladen, vinden we het nog even overweldigend. En wachten we liever nog even af tot de uitbouw er staat en we de ruimte voor ons zien.

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Super leuk artikel, ik ga het magazine bestellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super artikel. Ik ga het blad bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM