Meet de Converse Chuck II

Misschien hebben jullie net als ik vrijdag gelezen dat er een nieuwe Converse sneaker komt, namelijk de Chuck II. En vandaag is het zover! Na bijna honderd jaar brengt Converse – eindelijk - een nieuwe variant op de populaire Chuck Taylor All Star. Hij lijkt veel op het origineel, maar hij loopt comfortabeler door de microsuède voering en inlegzool die zorgt voor extra demping en ondersteuning. Ik draag regelmatig mijn witte, lage All Stars, dus ik ben erg benieuwd!


De Chuck II is geen vervanging van de originele Chuck Taylor, maar een mooie aanvulling op het assortiment. De ontwerpers wilden de consument meer keuzes bieden. Persoonlijk denk ik vooral dat de nieuwe sneaker een fijne schoen is voor de herfst en winter. In de zomer ga ik heerlijk met blote voeten in mijn All Stars en dat loopt heerlijk. Maar als ik dan in de koude winter met extra dikke sokken tegen de kou mijn voeten in mijn All Stars probeer te krijgen, dan loopt dat opeens veel minder lekker. Het suède aan de binnenkant van de Chuck II lijkt me een stuk warmer dan het katoen van de Chuck Taylor. Daarnaast vind ik het altijd een nadeel dat de tong van de Chuck Taylor verschuift. Bij de Chuck II is hier rekening mee gehouden, want de tong van de Chuck II heeft een antislip-laag aan de binnenkant. Hierdoor verschuift deze niet meer zo snel. 

De Converse Chuck II is leverbaar in vier kleuren, namelijk zwart, wit, rood en blauw. En in zowel de lage als hoge variant. Vanaf vandaag gaan de schoenen in de verkoop. De prijs wijkt niet veel af van het origineel. 


Zelf ben ik het meest benieuwd naar de lage witte variant en ik kan niet wachten om ze te gaan passen. Volgens mij lopen ze echt heerlijk!

Welke kleur vind jij het mooist?


CONVERSATION

3 reacties:

 1. Oeh wat leuk zeg, ze lijken me echt heerlijk lopen!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel erg benieuwd maar ik denk dat ik de oude qua uiterlijk toch net iets leuker vind

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel erg benieuwd maar ik denk dat ik de oude qua uiterlijk toch net iets leuker vind

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM