De Sinterklaas tag

Vanavond is het pakjesavond en daarom leek het mij leuk om een Sinterklaas-tag te doen. Neem ‘m gerust over als je dat leuk vindt!

Ben je naar de intocht geweest dit jaar?
Nee dat niet, maar ik heb wel vanuit mijn raam al die schattig verklede kindjes voorbij zien komen, zo lief! Moest daardoor gelijk weer aan vroeger denken.

Hoe vier jij Sinterklaas?
De afgelopen vijf jaar heb ik lootjes getrokken met mijn vriend en schoonfamilie. We kochten dan een leuk cadeautje, maakten een surprise en schreven een gedicht. Dit leverde altijd een super gezellige avond op vol grappige verhalen. Helaas moet mijn vriend dit jaar werken en slaan we een keertje over.

Vind je het leuker om een surprise te knutselen of een gedicht te schrijven?
Absoluut een gedicht schrijven! Ik ben helemaal niet zo creatief eigenlijk. Mijn vriend en ik sloten met Sinterklaas altijd een deal. Hij maakte twee surprises en ik schreef twee gedichten. Niet verder vertellen! ;)

Welk speelgoed zou je nu nog best willen krijgen van Sinterklaas?
Ik ben dol op gezelschapsspelletjes, zeker als het koud en regenachtig is buiten. Mijn favorieten van dit moment zijn Kolonisten van Catan, Regenwormen en Ligretto. Oja en op stapavondjes spelen we af en toe Stef Stuntpiloot, dat blijft grappig.

Heb je dit jaar je schoen gezet?
Nee, maar ik heb wel heel lief een chocoladeletter gekregen van mijn vriend. Lekker!

Wat is je favoriete Sinterklaas-snack?
Chocoladepepernoten vind ik heel lekker en van die muizen/kikkers met marsepein vulling. Bij dit laatste moest ik even aan vroeger denken. Ik mocht altijd mijn schoen zetten en kreeg dan vaak iets lekkers erin. Zoals van die marsepeinen muizen of kikkers. Mijn vader at die ook graag en daarom klaagde hij bij de Sint (mijn moeder dus haha) dat hij ze ook wel eens wilde krijgen. De volgende dag had mijn moeder mijn vader's schoen bij de kachel gezet (maat 49) en deze helemaal tot de rand toe gevuld met chocoladekikkers. Hij heeft nooit meer gezeurd haha.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Omdat mijn vader voor het bedrijf werkte die de boot regelde voor de intocht van Sinterklaas, mochten we vaak meevaren. Dat vond ik altijd heel gaaf. We kregen dan op de boot al handjes vol pepernoten en andere zoetigheid. Heerlijk vond ik dat als kind. Ook vond ik pakjesavond altijd heel gezellig en spannend. Mijn ouders bedachten altijd wel iets spectaculairs om te laten merken dat 'de Sint' was langs geweest. 

Wat vind je het meest bizarre speelgoed dat populair is dit jaar?
Haha oké na even Googlen kwam ik de 'Swingende geluidpijp' tegen. Op de site waar ik het vond wordt het omschreven als: "Het is een kunststof pijp met ribbeltjes, maar als je er mee rond zwaait gaat hij "zingen". Telkens een andere toonhoogte, hard en zacht. Kids vinden het ronduit fascinerend en het is supergrappig om te zien. Want hoe harder dat je de pijp beweegt, hoe harder het geluid wordt."

Heb je pepernoten gebakken dit jaar?
Nee dit jaar niet, maar ik vind dat wel altijd erg leuk om te doen. Ik heb wel veel chocoladepepernoten gegeten haha. Vooral die van de Hema vond ik lekker. 


Wat vind je leuker om te vieren, Sinterklaas of Kerst?
Ik vind beide feestdagen heel gezellig. Toch gaat mijn voorkeur naar Kerst, al die gezellige lichtjes overal, kerstliedjes op de radio, een heerlijk ruikende kerstboom in huis en alle gezelligheid. Ik hou er van! 

Waar slaagt de Sint zeker voor zijn inkopen?
Ik vind de huidige collecties van Hema, Action en Xenos altijd erg leuk. Spulletjes voor in huis zijn altijd goed en daar slaagt hij zeker :)

Vind jij dat het Sinterklaasfeest een traditie moet blijven?
Ik ben zelf opgegroeid met Sinterklaas en denk er met zoveel plezier aan terug. Altijd die leuke intocht en spanning of de Sint die nacht langs zou komen met cadeautjes en iets lekkers. Ik vind zeker dat het moet blijven, want ik gun alle kindjes ook zo'n leuke tijd. Als ik later zelf kinderen heb lijkt het me zo grappig om voor Sinterklaas te spelen. 


Q: Hoe vier jij Sinterklaas?

CONVERSATION

7 reacties:

 1. Ik vond Sinterklaas altijd erg leuk, maar nu mijn dochter op zichzelf woont komt er eigenlijk niets meer van. Dat is jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellige tag! Het blijft toch, ondanks dat we te oud zijn, erg cosy! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag. Ik vind Sinterklaas altijd erg leuk om te vieren! Die laatste foto is echt hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik heb toch echt niks met sinterklaas. Geef mij kerst maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag! Wij doen niks meer met sinterklaas, ik heb liever kerst :)

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM