3 tips om je balkon op te knappen

Mijn vriend en ik wilden al een tijdje ons balkon opknappen en het is nu eindelijk helemaal naar ons zin. Het is echt heel gezellig geworden en een lekker plekje om te zitten. Heerlijk om in het zonnetje te lunchen of s'avonds een spelletje te doen. We zijn er super blij mee :)

Voor & na foto:
We hebben een redelijk groot balkon van zo'n 4 meter bij 2 meter. Er lagen rubberen tegels op de grond (die heel lang nat bleven na de regen) en er groeide klimop van de onderburen tegen de muur. We zaten er, ondanks het mooie weer van laatste tijd, vrijwel nooit. Dus we besloten het balkon aan te pakken. 

Zoek inspiratie online
We hadden eerst wat foto's opgezocht op internet van verschillende balkons die ons aanspraken om inspiratie op te doen. Daarna hebben we tegels uitgezocht en zijn verder gaan denken over de inrichting. 

Maak een ontwerp
We hebben nadat we hadden bedacht hoe we het wilden samen een tekening gemaakt. Het balkon hadden we netjes opgemeten en daarna zijn te gaan tekenen. Waar wilden we wat precies hebben e.d. En waar staat de zon en hoe lang. 

Vraag hulp
Ik had het geluk dat mijn vriend super handig is en hij dus zelf de lounge bank en tafel heeft gemaakt. Wat ook weer een hoop scheelt in de kosten. Maar als je dat niet hebt, kan je bijvoorbeeld altijd hulp vragen aan familie, vrienden en kennissen. Gezellig een middagje klussen met zijn allen :)

Hier nog wat na-foto's :)
Als je je afvraagt wat de gekleurde stokken zijn, haha. Het zijn citronella kaarsen.

De steentjes rechts op de foto zijn geen andere kleur trouwens, ze zijn nog nat van de regen.

Na de meubels en vlonders hebben we grijze steentjes gekocht en kussens uitgezocht en op maat laten maken. En de bamboe omheining van het balkon maakt het geheel af. De accessoires komen van Ikea en Action. 
Nadat het balkon af was regende het echt super hard. En de tegels waren al heel snel weer droog waardoor we naar buiten konden, heerlijk! Nooit meer natte sokken als ik met mijn suffe ochtendhoofd het balkon op stap om de balkondeuren open te doen haha. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om foto's van ons DIY-balkon project te zien!


CONVERSATION

10 reacties:

INSTAGRAM