Jawbone UP24

Jullie hebben het al kunnen lezen in mijn Instagram Diary, ik mocht twee weken de Jawbone UP24 uittesten. Ik had hier al veel over gelezen op een aantal website's, blogs en tijdschriften en ik was erg nieuwsgierig geworden.

Over de Jawbone UP24
De Jawbone UP24 is een armband die al je bewegingen volgt en bijhoudt hoeveel je beweegt, eet en slaapt op een dag. Het armbandje is gekoppeld aan je telefoon via bluetooth en stuurt de gegevens door naar een app. Hierin kan je dus precies zien hoeveel je beweegt en slaapt en dat geeft interessante inzichten in je leefpatroon. Je kan ook bijhouden in de app hoeveel je precies eet, maar dat heb ik niet getest omdat je dat handmatig moest invoeren. Ik heb hier namelijk al een andere app voor. De UP-app is te downloaden voor iOS en Android. 

Ik had zelf de kleur Pink Coral in de maat medium. Deze zat voor mij prima. Toen ik de armband aan had om te testen, heb ik veel reacties gehad. Zo was een collega van stage benieuwd naar de armband en vroeg er van alles over toen ik vertelde dat het een lifestyle tracker is. 

Dit is dus de Jawbone UP24. Met het kleine zilveren uiteinde bedien je de UP. Hiermee zet je hem bijvoorbeeld op slaapstand. Het andere zilveren uiteinde is een dopje waarmee je hem in de usb lader kan stoppen om op te laden in je laptop of computer. Ik heb hem in de twee weken proeftijd maar één keer op hoeven laden. Je kan er dus zo'n 7 dagen mee doen zonder opladen. Echt een pluspunt!


Een nadeel vond ik wel dat het armbandje via Bluetooth werkt op mijn telefoon. Waardoor mijn iPhone batterij vrij snel leeg ging. Ik moest hem wel zo'n twee keer per dag opladen. Maar ik keek dan ook wel vaak op de app hoor! Steeds als ik een stukje gelopen had op werk, keek ik weer hoeveel stappen ik had gezet en op hoeveel procent van mijn doel ik zat. 

Hier zie je het schermpje van de app waarin je jezelf doelen kan stellen. Ik had hem op de aanbevolen doelen laten staan, dus 10.000 stappen per dag en 8 uur slaap. Iedere dag opnieuw ging ik weer een wedstrijdje aan met mezelf om deze doelen te halen. Ik ging soms zelfs s'avonds nog een stukje lopen om de laatste stappen te halen of ik nam een extra keertje de trap in huis haha. 

Slaap meten
Hier zie je het schermpje na een nacht slaap. Je ziet hoe laat ik ging slapen, hoe laat ik wakker werd, hoe lang ik sliep, hoe lang het duurde voordat ik sliep etc. Het is belangrijk om voordat je gaat slapen het armbandje op nachtstand te zetten en s'ochtends als je wakker wordt het armbandje op dagstand. Ook kan je een Smart Alarm instellen, wat ik een pluspunt vind. Ken je wel eens het gevoel dat je amper hebt geslapen als je wekker gaat? Dat komt doordat je op dat moment in een diepe slaap zat. Het Smart Alarm van de UP wekt je op een moment dat je licht slaapt. Je kan een marge van 20 of 30 minuten instellen voordat je 'echte' wekker gaat. De UP weet waneer je licht en diep slaapt door je bewegingen te meten. 
De eerste nacht slapen met het UP armbandje was wel even wennen, want ik doe altijd al mijn sieraden uit als ik ga slapen. Maar na een aantal nachten was ik het bandje gewend rond mijn pols. 

Hier zie je het schermpje van al mijn bewegingen. Je ziet precies op welke momenten in actief ben geweest. Bijvoorbeeld de momenten dat ik fietste naar mijn werk of  de hond uitliet. Ook zie je hoeveel calorieën ik verbrand heb tijdens het doen van deze activiteiten. 

Je kan ook andere activiteiten invoeren in de UP. Zoals een stukje fietsen of hardlopen. 

Eindoordeel
Ik vind de UP24 echt een heel interessant apparaatje. Ik heb er veel nieuwe inzichten door gekregen en werd er extra door gemotiveerd om meer te bewegen en te slapen. Zo ging ik meer bewegen om die 10.000 stappen per dag te halen. Ook vind ik het Smart Alarm een voordeel! Ik werd meer uitgerust wakker hierdoor. 

Bestellen
UP24 is verkrijgbaar voor €149,99 via Jawbone.com en in Apple-, AMAC-, en CoolBlue- winkels in Nederland. 


Wat vind jij van de UP? Zou je hem graag willen uitproberen?

CONVERSATION

3 reacties:

 1. Hij lijkt me erg handig! Zo kun je in de gaten houden hoeveel je eigenlijk beweegt!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige armband! Ik denk dat het heel nuttig is voor mensen die hun levensstijl willen veranderen of moeite hebben met slapen, maar voor mezelf zou ik 'm voor dat geld niet aanschaffen. Maar een weekje uitproberen lijkt me kei interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een super ding, jammer alleen dat 'ie behoorlijk prijzig is.

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM