FASHION - Grace Kelly tentoonstelling


In Paleis Het Loo in Apeldoorn is deze week de tentoonstelling Grace Kelly, prinses en stijlicoon geopend door Prins Albert II van Monaco.  Ook koning Willem Alexander en koningin Maxima waren bij de opening aanwezig. De tentoonstelling is nog tot en met eind oktober te bezichtigen. De tentoonstelling vertelt het verhaal over het bestaan van prinses Gracia van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses opnieuw tot leven. Haar tijdloze stijl en elegantie is nog steeds een inspirerend voorbeeld voor menig fashionista.


Grace Kelly (1929-1982) is een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw. Ze werd op de voet gevolgd door de media tijdens haar succesvolle leven als actrice in Hollywood en als prinses van Monaco. Niet alleen haar schoonheid, maar ook haar karakter, talenten en discipline maken haar zo onvergetelijk en inspirerend. 


Een fragment van de film High Society, waarin Grace Kelly speelde.


Hermès Kelly Bag
De Kelly Bag van Hermès is misschien wel de eerste officiële it-bag. In 1956 verscheen Grace Kelly op de cover van het tijdschrift Life met een Hermèstas van krokodillenleer voor haar buik, om haar zwangerschap te verhullen. De tas wordt nog steeds veel verkocht en is er inmiddels in acht verschillende formaten, van de Kelly 50 tot de Kelly mini-mini. Bovendien is hij er in allerlei verschillende materialen. 

Grace Kelly Rol
Grace Kelly werd vaak met een klassiek kapsel gezien, namelijk de Franse Rol. Later werd dit kapsel omgedoopt tot de Grace Kelly Rol. Benieuwd hoe je dit kapsel kan maken? Neem dan even hier een kijkje.

Hier een aantal prachtige beelden van de tentoonstelling:

Alle foto's: Menno Mulder Photography

Een ticket voor de tentoonstelling kost € 17,50. Maar ik mag binnenkort 
een aantal vrijkaarten weggeven, dus hou mijn blog in de gaten :)

(dit is een gesponsorde blogpost)

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM