BEAUTY - Arganolie

Een tijdje terug bestelde ik cosmetische Argan Olie bij Arganwinkel.nl. Daar verkopen ze 100% pure Arganolie. Deze arganolie kan je voor je nagels, haar en huid gebruiken. Ik testte het product uitgebreid. Benieuwd wat ik er van vind?


De producten kwamen in dit leuke houten kistje. Ik bestelde een glazen potje met 50ml (met handige pompflacon!) en een kleine proefverpakking. Dit laatste is handig om mee te nemen in je tas. 


Oorsprong
Arganolie komt van de arganboom. Deze boom groeit alleen in het zuidwesten van Marokko.  De noten worden niet geplukt, maar worden van de grond opgeraapt. Eerst worden de noten gedroogd, daarna worden ze gemalen en geperst. Dit gebeurt vooral met de hand, vandaar dat Arganolie iets duurder is. 

Gebruik
Cosmetische arganolie kan je op je hele lichaam gebruiken. Ik testte het in mijn haar, op mijn nagels en als vervanger van mijn bodylotion. Arganolie bevat veel vitamine E, fenolen en fenolzuur, caroteen en squaleen. Vitamine E bestrijd ontstekingen en is het een goede moisturizer. Arganolie houdt je huid zacht en gevoed, stimuleert de celvernieuwing, laat je haar glanzen en is dus 100% natuurlijk.

Mijn mening
Ik heb de Argan olie nu twee weken getest. In mijn haar vond ik de olie helaas tegenvallen. Ik heb fijn haar en de olie is daarvoor net iets te vet. Ook als ik een kleine hoeveelheid in mijn puntjes gebruik vind ik hem te. Maar als vervanger van mijn bodylotion vind ik de olie super! Hij voedt mijn huid goed en trekt lekker snel in. Bovendien laat de olie een mooie glans achter, waardoor mij huid er gezond uitziet. Ik heb hem ook een aantal keren gemengd met mijn bodylotion, wat ik ook een fijne combi vind. 
En op mijn nagelriemen vind ik de olie fijn. Ik heb vaak droge nagelriemen en de olie verzorgd en voedt mijn nagelriemen goed. 


Hier zie je hoe snel de Arganolie intrekt in je huid. Ik heb het even uitgesmeerd 
en je ziet dat het een mooie glans achterlaat. 

De olie op mijn nagelriemen. Ook hier zie je de verzorgende werking van de olie. 


Heb jij wel eens Argan olie geprobeerd?

CONVERSATION

3 reacties:

 1. Het lijkt me een fijn product.
  Vooral voor mijn droge huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wel eens Argan olie in mijn haar gedaan, verschrikkelijk. Ik dacht eerst dat het nog moest intrekken maar helaas, ik heb heel de dag met een heel vet hoofd rond moeten lopen terwijl ik helemaal niet zoveel had gebruikt. Voor de nagelriemen vind ik het wel interessant klinken. Ga ik eens proberen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruikte arganolie voor mijn huid, is inderdaad erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM