Genoeg slapen

Elke nacht genoeg slapen is soms nog best een uitdaging, met school, werk, sociaal leven etc. Veel mensen slapen te weinig (minder dan zeven uur) en dat heeft dan weer effect op je concentratie, gezondheid en energie. Een 'schoonheidsslaapje' is dan ook niet verzonnen, je lichaam heeft genoeg slaap nodig om goed te kunnen functioneren. 

Een studie van het Karolinska Instituut in Zweden heeft vorig jaar haar bevindingen over schoonheidsslaapjes gepubliceerd in het British Medical Journal.Hieruit blijkt dat mensen die voldoende uren per dag slapen, er aantrekkelijker en gezonder uitzien dan mensen die te weinig slapen. Slaap is dus echt heel belangrijk voor je.


Ik ben geen ochtendmens, maar als ik een nacht goed geslapen heb stap ik toch een stuk vrolijker mijn bed uit 's ochtends. Dit heeft te maken met de slaapcyclussen die je 's nachts doorloopt. De gemiddelde slaapcyclus duurt 90 minuten. Hoe meer je er doorloopt, hoe uitgeruster je wakker wordt. 

Een fijne website om te berekenen hoe laat je het beste kan gaan slapen is: Sleepyti.me

Een voorbeeld: Mijn wekker gaat 's ochtends om 7:45 uur. Ik kan dan het beste om 22.30 uur of om 0.00 uur gaan slapen. Hierdoor onderbreek ik geen slaapcyclus als mijn wekker gaat. 

Hoeveel uur per nacht slaap jij gemiddeld?

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Hey, wat leuk. Ik zie dat ik altijd op tijd naar bed ga! Ik wist niet dat je dit kon berekenen! Ik slaap altijd heel veel, minimaal 8 uur. Heb ik echt nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik slaap altijd minimaal 8 uur, soms wel langer..heb dat ook echt nodig!

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM