Zes maanden zonder

Zes maanden zonder gaat over Robin. Ze is 28 jaar en drinkt veel en valt altijd op de verkeerde mannen. Robin belandt op een avond met haar baas in bed, wat haar ontslag oplevert. Ze woont bij haar zus Roos in huis, maar haar zus wilt graag met haar vriend gaan samenwonen en wat meer privacy. Voorzichtig vraagt ze aan Robin of ze eens uit wil kijken naar een eigen huisje. Robin voelt zich een beetje verloren zo zonder werk en thuis. Dus ze besluit haar leven helemaal om te gooien. 6 maanden geen drank en mannen, want dat levert haar alleen maar slechte dingen op. Volgens haar zus gaat dat nooit lukken, dus ze sluiten samen een weddenschap. 
Robin besluit te reageren op een advertentie op het online prikbord van een reisbureau voor studenten. Iemand zoekt een au pair in een klein dorpje in Ierland. Op de gok gaat ze ernaartoe. Maar eenmaal daar aangekomen ligt het allemaal heel anders…

_________________________________________________________________________
(Eerste pagina uit het boek)

_________________________________________________________________________

Eerst dacht ik dat ‘Zes maanden zonder’ een vertaalde chicklit was. Maar toen kwam ik erachter dat Charlotte de Monchy een Nederlandse schrijfster is. Ze schrijft lekker vlot en omschrijft alles heel gedetailleerd, zonder langdradig te worden. De personages zijn leuk en herkenbaar en je leeft met ze mee. Verder zit er een goede dosis humor in het boek. Robin is een gezellige hoofdpersonage met een leuke manier van denken en grappige uitspraken. Je wordt vanaf de eerste bladzijde het verhaal ingetrokken. Ik ben fan van Jill Mansell en Sophie Kinsella en dit boek doet zeker niet onder van hun schrijfstijl.  Het is echt een feel-good boek!

Het boek is o.a bij Bol.com te bestellen voor 15 euro.

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

INSTAGRAM