Dr. Jetske's Huidboek

In April 2012 kwam de eerste druk van het Huidboek van Dr. Jetske Ultee uit. Sinds dit jaar is de derde druk verkrijgbaar en ik besloot deze te bestellen. Ik lees altijd met veel plezier haar website, want ze geeft veel goede tips over huidverzorging. Ik ben al jaren op zoek naar de 'perfecte' producten voor mijn huid, maar ben nog nooit echt geslaagd. Jetske legt in haar boek uit om welke ingrediënten het nu écht draait. 


Ook vertelt ze in haar boek dat je je niet moet laten misleiden door de veelgebruikte term: hypo-allergeen. Dit lees je vaak op het etiket van een verzorgingsproduct. Jetske vertelt dat dit woordje geen enkele betekenis heeft. De term is namelijk niet wettelijk gedefinieerd en is dus vrij te gebruiken.
En dat de termen plantaardig of natuurlijk ook niet altijd betekenen dat een product mild is. Als je een nieuw product wilt kopen, test het dan altijd eerst uit op de binnenkant van je elleboog. En lees altijd even de ingrediëntenlijst door. 
Een aantal ingrediënten die irriterend kunnen werken op de huid zijn: Parfum, alcohol (behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin), Cinnamic acid, Eucalyptus, Kamfer, Lavendel, Methylisothiazolinone, Oxybenzone, Propylene glycol, Sodium lauryl sulfaat en Methyl nicotinate

Voor elk huidtype en voor iedere leeftijd geeft Jetske's in haar boek de beste verzorgingstips. Zo zijn er hoodstukken voor mensen met acne, pigmentvlekken of een hele gevoelige huid. Met altijd het advies: wat moet je niet doen en vooral wat nu eigenlijk wel.

Dit is echt een boek dat ik iedereen kan aanraden. Jetske heeft een heldere schrijfstijl en ze geeft goede, duidelijke informatie.Daarnaast is het boek mooi vormgegeven. 

 Het boek is onder andere bij Bol.com te bestellen voor 24,95 euro. 
Kende jij het Huidboek van Dr. Jetske Ultee al?


CONVERSATION

1 reacties:

  1. Hi, I just wanted to let you know that I have nominated you for the Very inspiring blogger award http://julieza.com/very-inspiring-blogger-award/tag/ take care xx julie.

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM