Armani Luminous Silk foundation

De Armani Luminous Silk Foundation wint al negen jaar awards voor beste liquid foundation in Amerika. En op vele beautyblogs en tijdschriften lees ik enthousiaste reviews. Toen ik in Londen was in het warenhuis Selfridges kon ik het niet laten langs de Armani counter te gaan. In Nederland is de foundation online te bestellen via de website van De Bijenkorf en te koop bij de Bijenkorf Den Haag.


De foundation heeft 18 verschillende kleuren (in Amerika & Engeland), dus als je hem aan wilt schaffen zou ik hem wel eerst even testen qua kleur. Helaas is het aanbod in Nederland beperkter, met de keuze uit slechts 7 tinten. Zelf heb ik kleur 3, een lichte foundation met een gele ondertoon. Deze is helaas niet bij de Bijenkorf te bestellen, dus als hij op is moet ik weer terug naar Londen. (Vind ik niet erg haha)

Bij de counter kreeg ik goed advies. Ze bracht de foundation over mijn hele gezicht aan met een bufferkwast. Ik verwachtte er eerlijk gezegd niet zoveel van, want ik heb nog nooit een foundation gehad waarvan ik dacht: wauw!
Totdat ik in de spiegel keek en het effect zag van de foundation. De dekking is echt geweldig. Hij verdoezelt rode en donkere plekjes in je gezicht en geeft een prachtige finish. Met deze foundation hoef je ook geen concealer meer te gebruiken. Ik was gelijk verkocht. Ondanks de prijs van 44 euro voor 30 ml.


Laten we beginnen met de swatches! Zoals je ziet een goed dekkende en fijne, vloeibare foundation.


Mijn review
Nu gebruik in de foundation inmiddels alweer een maand, maar ik ben toch iets minder enthousiast. De dekking is nog steeds geweldig. Maar mijn gecombineerde huid reageert niet zo goed op de foundation. Ik kreeg zelfs last van een onzuivere huid op mijn kin en de rest van mijn gezicht voelde trekkerig aan. Ik gebruik nu een extra voedende dagcrème onder mijn foundation en gebruik een andere foundation voor mijn kin (in dezelfde kleur uiteraard haha). En dat werkt super.

+ punten
Goede dekking
Mooie finish
Mijn huid is de hele dag glimvrij
Geen SPF, zodat je huid niet oplicht bij een flits
Geen concealer meer nodig
Vrij van parfum en parabenen

- punten
Prijs van 44 euro
Lastige verkrijgbaarheid
Niet geschikt voor vette huid

Heb jij de Armani Luminous Silk Foundation al eens uitgeprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan?

CONVERSATION

4 reacties:

INSTAGRAM