HOME - Voorjaarsschoonmaak kleding

Officieel begint de lente pas op 20 maart. Maar ik spotte vandaag al de eerste krokusjes en dat is toch echt het teken dat de lente bijna gaat beginnen! Ook raken de winkels steeds voller met lente collecties. En bij het voorjaar hoort een voorjaarsschoonmaak van mijn kledingkast :)


Ik begin altijd met alle items uit mijn kledingkast te halen, zodat hij helemaal leeg is.


Schoonmaken

Ik heb zelf een open kledingkast, dus ik vind het altijd belangrijk om mijn kledingkast schoon te maken als hij leeg is. Zo voorkom ik dat er veel stof in en op mijn kleding komt. Na de grote schoonmaak kan alle kleding weer een frisse kast in.

Berg de items voor een ander seizoen op

Op ruimte te creëren in je kledingkast is het belangrijk dat je de echte winteritems opbergt. Want die heb je toch niet meer nodig in de lente en zomer (hoop ik haha). Ik heb zelf grote opbergdozen bovenop mijn kledingkast staan waar ik deze items in doe.

Weg, houden of twijfelgeval

Nu is het tijd om alle kledingstukken uit te zoeken. Ik maak altijd drie stapeltjes: Weg, houden en twijfelgevallen.

Weg:

Ik gooi eigenlijk nooit kleding weg, tenzij het kapot is of heel oud. Meestal verkoop ik kleding waarop ik uitgekeken ben via Marktplaats, Zeelandnet Prikbord of Shop my Closet (op FB). Hierdoor maak je iemand anders blij met een nieuw kledingstuk waar je zelf op uitgekeken bent. En zo hou je er nog iets aan over.

Houden:

De spullen die je graag draagt leg je op een andere stapel, wacht nog even met terug de kast in hangen.

Twijfelgeval:

Soms twijfel ik bij een item, deze spulletjes leg ik weer op een andere stapel. Als ik hem over een halfjaar nog niet heb gedragen verkoop ik het. Als ik een kledingstuk tegenkom waar ik vorige keer ook al over twijfelde, gaan ze op de stapel weg.Kast indelen
Nu je kledingkast helemaal leeg is en alle kledingstukken uitgezocht zijn is het belangrijk om na te denken over je indeling. Zo moet je nadenken over wat je in de leggedeeltes en hanggedeeltes wilt hebben. En of je op kleur gaat sorteren of op kledingstuk. Of op werkkleding en vrijetijdskleding. Het is aan jou welke inrichting het beste werkt.

Ikzelf hang altijd aan de ene kant van mijn kast al mijn jasjes, blazers en giletjes.

In het midden hang ik mijn blouses en tops en onderin mijn broeken. En ik vind het fijn om alles op kleur te hangen. Zo heb ik het meeste overzicht.

Ruimte over?

Dat is altijd het voordeel van een opgeruimde kledingkast, de ruimte die je nu over hebt. En dat betekent.. shoppen!! Volgende week post ik een lijstje met alle musthaves voor SS'14 + alle handige basics voor het voorjaar :)

CONVERSATION

3 reacties:

 1. Super! Ik moet er ook nog tijd voor vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel. Ik moet ook echt maar eens beginnen aan de lente schoonmaak van mijn kledingkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik doe dat ook met een stapeltje! Als ik ze dan niet aantrek, doe ik t ook weg :P Ik volg je nu met bloglovin btw!

  XxX Farah

  www.formulafarah.com

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM