Mijn gezichtsverzorging

Vorige week had ik jullie beloofd een post te doen over mijn gezichtsverzorging. Mijn routine is in de loop der jaren regelmatig veranderd, maar deze producten gebruik ik alweer voor langere tijd. Ik gebruik een combi van goedkope en dure producten. 
Ik heb een gevoelige gecombineerde huid, dus het is vrij lastig om producten te vinden die goed bij mijn huidtype passen. De producten hierboven zijn mijn favorieten.


Reinigen:
Het is erg belangrijk om je huid elke ochtend en avond goed te reinigen. Je huid heeft dagelijks te maken met invloeden van buitenaf. Stof en vuil in de lucht kunne je poriën doen verstoppen. Daarom is dagelijkse reiniging van de huid belangrijk. Als je het niet doet, gaat de conditie van je huid achteruit en zie je er eerder vermoeid uit. 

Mijn favorieten zijn:
Facial Wash Aloe Vera van The Body Shop
Calming Toner Aloe Vera van The Body Shop
2-fasen make-up remover lotion van Hema

Sinds kort heb ik de Salicylzuur van Etat Pur aan mijn routine toegevoegd. Dit helpt tegen een onzuivere huidstructuur. Elke avond, nadat ik mijn gezicht heb gereinigd breng ik dit stofje aan. 
Het zit in een hele handige verpakking waarmee je het goed kan doseren. Ik gebruik 1 druppel voor mijn 'probleemzones'. Dus ik kan denk ik wel een jaar doen met een verpakking haha. 
Ik gebruik deze nu twee weken en ben er super enthousiast over! Ik zie mijn huidstructuur verbeteren. 


En tot slot hydrateren! Vroeger sloeg ik deze stap wel eens over, omdat ik nooit een goede dag- en nachtcrème kon vinden. Ik had altijd het idee dat het mijn huid eerder verslechterde dan verbeterde. Nu heb ik sinds een tijdje deze dag- en nachtcrème gevonden en ben er enthousiast over.
De dagcrème is van Olaz en helemaal parfum vrij. Ideaal, want mijn huid kan niet zo goed tegen parfum. Verder heeft de crème een pompje, wat hygiënisch is in gebruik. De crème bevat het stofje Niacinamide. Dit heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt mensen die last hebben van bijv. acne en rosacea. 

De nachtcrème die ik gebruik is van de Ultra Sensitive lijn van de Kruidvat. Gewoon een fijne basic crème die mijn huid 's nachts goed verzorgd.


Verder probeer ik elke dag genoeg water te drinken, genoeg te slapen en gezond te eten. Dit draagt ook bij aan een mooie huid :)

Wat zijn jouw favoriete huidverzorgingsproducten?

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Ik smeer een nachtcrème en verder doe ik eigenlijk niets.
    Ik ben er te laks voor om alles te doen, heb ook een heel makkelijke huid.

    BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM