Citytrip naar Londen: deel I

Vorige week ben ik een midweek naar Londen geweest. Ik ben een aantal jaren geleden naar Londen geweest met school en ik vond het echt een hele gave stad. Het is de perfecte mix tussen sightseeing en shoppen! Nu ik een weekje vrij had voordat ik met mijn afstudeerstage moest beginnen, besloot ik te boeken.

Reis:
Ik vloog met Ryanair vanaf Eindhoven naar Londen Stansted. Dit was voor mij de goedkoopste optie. Ik betaalde 85 euro voor een retourticket. Helaas was het een week daarvoor maar 34 euro, maar ik was iets te laat met boeken. Ik kon kiezen uit drie vliegtijden heen: 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ik had gekozen voor 's middags i.v.m de reistijd vanaf waar ik woon naar Eindhoven. 
Aangekomen op Londen Stansted kon ik kiezen uit de bus of de trein naar het centrum. De bus is de goedkoopste optie, alleen deze doet er wel ruim 90 minuten over. Daarom besloot ik met de trein te gaan. Deze is vrij luxe, mét wifi. En doet er 45 minuten over. Ik betaalde hier zo'n 45 euro voor. Best aan de prijs, maar wel de meest prettige manier van reizen. 


Overnachten:
Ik heb overnacht in het YHA Londen Central. Echt een geweldig hostel! Heel relaxt en leuke mensen. Ik sliep op de kamer met nog vijf andere meisjes. Drie meisjes uit Korea, een meisje uit Griekenland en nog een uit Engeland zelf. We hadden een eigen badkamer en apart toilet. 
Ondanks dat de Koreaanse meisjes al om 7 uur (!) uit bed gingen, heb ik daar heerlijk geslapen. Wel met oordopjes tegen geluid en oogmasker tegen het licht. De kamer was schoon en voor 5 euro had je je hele verblijf een locker voor je koffer/spullen. 
Ik betaalde zo'n 70 euro voor drie nachten. Sightseeing:
Het klikte goed met Georgia (meisje uit Griekenland) en we besloten samen de stad te gaan bekijken. We zijn eerst naar Perron 9 3/4 geweest van de Harry Potter reeks in Station King's Cross. Er stond een hele wachtrij om met het perron op de foto te gaan. En je mocht uit sjaals kiezen van de vier afdelingen, om om te doen. Ik koos voor Griffoendor. Hierna gingen we naar het British Museum. De toegang is gratis. Het is echt een prachtig gebouw met een uitgebreide kunstcollectie. Het gebouw is alleen zo groot dat het veel tijd kost om alles te bekijken. Daarna zijn we via Oxford Street teruggelopen naar het centrum. En natuurlijk 'even' naar de Primark geweest. Die winkel is echt enorm, ik zou er bijna in kunnen verdwalen! Na het winkelen zijn we China Town ingegaan om te bekijken en om daar een hapje te eten. 31 januari werd het Chinees Nieuwjaar gevierd, dus de straten waren nog helemaal versierd. Echt prachtig om te zien. En héél veel restaurantjes. We kozen voor een restaurant met een lopend buffet. Zo hadden we genoeg keus uit allerlei lekkere dingen en moesten we niks van de kaart bestellen. Want alles stond in het Chinees haha. Na het eten zijn we naar Leicester Square geweest. Hier was heel toevallig de première van The Monuments Men. We stonden een stukje van de rode loper vandaan en zagen o.a: George Clooney en Matt Damon! Helaas mochten we geen foto's maken, maar het was echt zo gaaf! Toen ze eenmaal naar binnen waren in de cinema, zijn we verder gelopen naar de M&M Store. Je kon hier met alle M&M's op de foto haha, allerlei cadeautjes kopen, m&m's laten graveren en wel 100 smaken kopen. Ook kon je laten bepalen welke smaak het beste bij je paste. Hierna zijn we nog naar een pub gegaan om een drankje te doen. Tot 10 uur was het happy hour, dus dat was fijn. 


Winkelen:
Donderdag was mijn 'winkeldag'. Oxford Street en de straten daaromheen zijn enorm. Je kan hier dagenlang winkelen zonder dezelfde winkel tegen te komen. De eerste winkel op mijn lijstje was Victoria's Secret, aan Bond Street. Ik wilde al zo lang iets van Victoria's Secret kopen, maar ik vond het lastig met de maten. De winkel is heel groot en opgedeeld in verschillende kamers. Elke kamer heeft een bepaalde collectie hangen. Ook hebben ze swimwear! Dat was nieuw voor mij, want ik dacht dat ze dat alleen in de VS hadden. Bij binnenkomst kreeg ik een mandje waar ik alle bh's en bikini's in mocht doen die ik wilde passen. Ik vond de prijzen best duur. De goedkoopste bh was rond de 40 pond. Maar dan is hij wel écht van Victoria's Secret :) De paskamers verbaasden mij het meest. Echt een hele luxe paskamer van fluweel met een zetel en éigen toilet/badkamer. Met allerlei lekkere parfums en bodylotions om uit te proberen. 
Na een aantal mooie aankopen ben ik verder gegaan met mijn shoptour. Ik ben o.a naar Zara, Mango, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Forever 21, H&M, Bershka etc. geweest.
Ik ben ook naar Selfridges geweest. Dat is een enorm warenhuis, waar ze vrijwel alle make-up merken hebben. Ik wilde hier graag heen voor Nars en voor Armani. 

Morgen plaats ik een post over mijn aankopen :)

CONVERSATION

9 reacties:

 1. Wauw wat tof! & je bent helemaal alleen gegaan? Dat vind ik dubbel zo tof! Ik ben benieuwd naar je aankopen. VS staat bekend om de erg goede service, heb jij dat ook zo ervaren? Ohh, ik wil ook graag naar Londen :D XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heey! Ja ben helemaal alleen gegaan :) Er staat nu een post online met mijn aankopen xx

   Verwijderen
 2. Oeh leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar je aankoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Benieuwd naar wat je gekocht hebt. Ik wil ook nog graag keer naar Londen. Maar eerst volgende maand naar Rome met een vriendin.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat tof dat je daar op eigen houtje naartoe bent gegaan. Het lijkt me echt eng, maar ook heel leuk om daar op te trekken met mensen die je helemaal niet kent. Ik ben benieuwd naar je aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig leuk verslag. Het is bijna alsof ik met je mee ben geweest nu
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk verslag, volgens mij heb je een hele leuke midweek gehad! Gaaf dat je alleen bent gegaan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk om te lezen! Zelf ga ik deze vakantie naar Londen, en je brengt me op veel ideeën om te doen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel, zelf zou ik ook graag nog een keer terug gaan naar Londen!

  BeantwoordenVerwijderen

INSTAGRAM